Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Τα μεταξωτά βρακιά… Της ΔΕΥΑΓ


    Το σκάνδαλο κατάχρησης μέρους των χρημάτων στο ταμείο της ΔΕΥΑΓ είναι γνωστό εδώ και καιρό. Παρόλα αυτά ο νυν δήμαρχος τοποθετήθηκε επί του θέματος, κατόπιν εορτής και οι έρευνες στα λογιστικά της επιχείρησης έφεραν στο φως μόνο μια σκανδαλώδη λεπτομέρεια των τριών χιλιάδων ευρώ, που είναι ένα ελάχιστο μέρος των εκατομμυρίων που λείπουν. Γενικά παρατηρείται μια τάση αποβολής ευθυνών, προς τους «κακούς» εργαζομένους που αγοράζουν εσώρουχα στις γυναίκες τους, από όλες της πλευρές, ενώ ουσιαστικά ευθύνη φέρει ο συνολικός τρόπος διοίκησης και διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Ο χρόνος στον οποίο ήρθε στην επιφάνεια το εξής ζήτημα μάλλον εξυπηρετεί μικροπολιτικές στρατηγικές της νυν δημαρχιακής διοίκησης, που αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν μια αίσθηση κάθαρσης και διαφάνειας στον κόσμο, ενώ τα χρήματα λείπουν εδώ και μήνες. Αυτό προκύπτει από το παράλογο γεγονός του ότι οι ίδιες δυνάμεις, που προκαλούν τέτοιου είδους καταχρηστικές ενέργειες, καλούνται ετεροχρονισμένα να της ελέγξουν. Θα ήταν τουλάχιστον αφελές να διαχωρίσουμε σε καθαρούς και μη καθαρούς την νυν και πρώην δημαρχιακή διοίκηση, γιατί πρόκειται για την ίδια πολιτική δύναμη με διαφορετικό πρόσωπο. Πρόσωπο το οποίο την προηγούμενη τετραετία ήταν εν ενεργεία «άρχοντας» του Νομού, με πλήρη επίγνωση της κατάστασης από την αρχή της (εφόσον το ίδιο ίσχυε για ολόκληρη την τοπική κοινωνία).
     Προφανώς δεν μας ενδιαφέρει καμιά απόδοση νομικών ευθυνών σε κανέναν. Έτσι και αλλιώς, αυτό δεν πρόκειται να οδηγήσει σε κάποια ουσιαστική αλλαγή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι μια ριζική αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης του πλούτου και των ζωών μας. Προτείνουμε αυτοδιαχείριση όλων των δημοσίων αγαθών και αυτοοργάνωση όλων των δημοτικών επιχειρήσεων σε λαϊκή βάση.
     Επίσης, προτείνουμε την άρνηση πληρωμών των λογαριασμών της ΔΕΥΑΓ, έως ότου μετατραπεί σε μια επιχείρηση που εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού και μόνο.

                                                                                                                  Γενία του Καιάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου