Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η αποχή είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη.

Μείωση των μισθών και συντάξεων, μαζικές απολύσεις, ξεπούλημα της παιδείας και του δημόσιου πλούτου, λεηλασία της φύσης, κοινωνική εξαθλίωση, συνειδησιακή αλλοτρίωση. Κάθε ήμερα που περνάει η επιβίωση γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Τώρα καλούμαστε να ψηφίσουμε τον φίλο, τον γείτονα, το συγγενή μας που κατεβαίνει στις εκλογές -με ή και χωρίς την κομματική του ταυτότητα- λόγο υποχρέωσης ή ακόμα χειρότερα με αντάλλαγμα κάποιο ρουσφέτι. Έξαλλου όλοι μας έχουμε ακούσει πως στον τόπο μας το “σόι” τους εκλέγει... Μάλλον δεν έχουμε καταλάβει ακόμα όμως πως τα πρόσωπα που κατεβαίνουν στις εκλογές είναι οι ίδιοι που ενισχύουν κυβερνήσεις και πολιτικές οι οποίες έχουν καταστρέψει τις ζωές μας. Μέχρι και ο τελευταίος υποψήφιος σύμβουλος που στηρίζει τα λαμόγια κομματόσκυλα συμβάλει είτε άμεσα είτε έμμεσα στο καταστροφικό έργο της εξουσίας. Ας μη ξεγελιόμαστε ... δίνοντας την ψήφο σου δεν παίρνεις το μέλλον στα χέρια σου ούτε αποφασίζεις για κάτι που αφορά τη ζωή σου. Ούτως ή άλλως μέσω αυτής της διαδικασίας φτάσαμε ως εδώ.

Η αποχή είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη. Μια εναντίωση στο εξουσιαστικό παιχνίδι των εκλογών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ο μόνος τρόπος να διαχειριστούμε τις ζωές μας.

Mε πρόταγμα την άμεση δημοκρατία, την αυτοοργάνωση και την αυτοδιαχείριση να δημιουργήσουμε πυρήνες αντίστασης σε κάθε γειτονιά και κάθε χωριό.

Γενιά του Καιάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου