Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Σήμερα 31/1 έγινε παρέμβαση αλληλεγγύης από 100 περίπου αντιεξουσιαστές/ιες στις φυλακές Γρεβενών. Οι σύντροφοι προσέγγισαν τις φυλακές όπου τους περίμεναν αστυνομικές δυνάμεις, φώναξαν συνθήματα, ενώ στήθηκε και μικροφωνική. Οι κρατούμενοι ανταποκρίθηκαν με συνθήματα και αυτοί. Κατά το γυρισμό για την πόλη των Γρεβενών τα πούλμαν περικυκλώθηκαν από αστυνομικά οχήματα τα οποία δεν τα επέτρεψαν αρχικά να μπούνε μέσα στην πόλη. Μετά από διαπραγματεύσεις κατάφεραν να περάσουν τελικά και ακολούθησε μικροφωνική, μοίρασμα φυλλαδίων και αναρτήθηκε πανό στην κεντρική πλατεία.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...

«Το να διατείνεσαι ότι ένας άνθρωπος πρέπει να αποκόπτεται εντελώς από την κοινωνία , επειδή είναι απόλυτα κακός , ισοδυναμεί με το να λες ότι η κοινωνία είναι απολύτως καλή -και φυσικά, κανένας λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει σήμερα κάτι τέτοιο..»
                                                                             Αλμπέρ Καμί (Γάλλος συγγραφέας)


Το καλοκαίρι του 2008 εγκαινιάστηκε στο Φελλί Γρεβενών, πανηγυρικά από το κράτος και τους τοπικούς άρχοντες, μια νέα φυλακή, ως αντίδοτο και διέξοδος στην τοπική ανεργία, κακοδαιμονία και εγκατάλειψη. Εγκαινιάστηκε μια νέα αποθήκη ψυχών, ένα νέο «σωφρονιστικό» κολαστήριο- κάτεργο, όπως όλα τα παρόμοια, κεντρικά και περιφερειακά, ανά την .. επικράτεια, που λειτουργούν για να «σωφρονίσουν», να εκδικηθούν, να ... παραδειγματίσουν, να βασανίσουν και να τιμωρήσουν όλους όσους ξεφεύγουν από την κανονικότητα και τη νομιμότητα, που κάθε λογής εξουσιαστές φρόντισαν να επιβάλουν πριν από μας, ... για μας ( για το «καλό» μας...) !

Γνωρίζουμε, λοιπόν, πολύ καλά πως 500 περίπου συνάνθρωποί μας κρατούμενοι, όμηροι δηλαδή μιας ταξικής δικαιοσύνης και καταστολής, υποφέρουν αυτή τη στιγμή όντας αιχμάλωτοι στις νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας Γρεβενών, που δεν έχουν, όμως, τίποτα να ζηλέψουν από τα παλιά κολαστήρια - μπουντρούμια. Εμείς οι απέξω συνάνθρωποί τους, που δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους για αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια , εμείς οι δήθεν .. ελεύθεροι και κανονικοί, θέλουμε να τους πούμε κάτι άλλο:  
- Αδέρφια μας , είστε συνταξιδιώτες μας στον εγκλεισμό, γιατί κάγκελα κι αποκλεισμοί υπάρχουν παντού, υπάρχουν κι εδώ έξω. Και τα πιο ύπουλα κάγκελα είναι αυτά που δε φαίνονται... Ζούμε κι εμείς, «οι έγκλειστοι του έξω κόσμου», πολλών ειδών απομονώσεις, και ξέρουμε πως ο εγκλεισμός είναι το χειρότερο βασανιστήριο. Ξέρουμε πως όλες οι φυλακές είναι ιδιόρρυθμα Γκουαντανάμο. Είναι κανονικές αποθήκες ανθρώπων και ψυχών, που στοιβάζονται , όπως τα εμπορεύματα. Μόνο που τα εμπορεύματα έχουν καλύτερη τύχη... Οι έγκλειστοι υποβιβάζονται, καταρρακώνονται, εξευτελίζονται, ξυλοφορτώνονται, βασανίζονται. -πρακτική γενικευμένη...
Ο φασισμός, εξάλλου, «μέσα» και «έξω» απ' τη φυλακή, χαρακτηρίζεται από την απόλυτη κυριαρχία του πάνω στις συνειδήσεις και τα σώματα. Επομένως, το να μην κάνει κανείς τίποτα, για να τον τσακίσεις, είναι σαν να συμπαρατάσσεται με τους φορείς αυτών των απάνθρωπων σχεδίων για πειθάρχηση και καταστολή. Η απραξία , λοιπόν, είναι συνενοχή...
Αδέρφια μας, συνταξιδιώτες του κοινού ονείρου και πάθους για λευτεριά, είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα σας. Τώρα και στο μέλλον να διεκδικήσουμε την απαλλαγή μας από κάθε εγκλεισμό...
Οι μεγάλοι μας φαίνονται μεγάλοι, μόνο και μόνο επειδή εμείς είμαστε πεσμένοι στα γόνατα ...
Ας σηκωθούμε όλοι!



Ο ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Συνέλευση αναρχικών / αντιεξουσιαστων/τριών σε Κοζάνη και Πτολεμαίδα

Ακολουθούν τα 11 προβλήματα-αιτήματα-αιχμές των κρατουμένων στις φυλακές Γρεβενών, έτσι όπως αναδείχτηκαν από τους ίδιους κατά τη διάρκεια του αγώνα τους, που άρχισε τη Δευτέρα 11 του Γενάρη 2010, με τη μορφή απεργίας πείνας ή αποχής συσσιτίου...



  • Η συνήθης εξευτελιστική τακτική του πρωκτικού ελέγχου ζει και δυναστεύει, ακόμα και στις συντομότατες περιπτώσεις μεταγωγών για ιατρικούς λόγους. Όσοι αρνούνται, προσπαθώντας να προστατεύσουν την αξιοπρέπειά τους, κλείνονται στην απομόνωση και αντιμετωπίζουν πειθαρχικές διώξεις.


  • Τα αιτήματα για άδειες αγνοούνται ή/ και η εξέτασή τους καθυστερεί απαράδεκτα.


  • Το πειθαρχικό καθεστώς θυμίζει χούντα, καθώς οι κρατούμενοι διώκονται για το παραμικρό.


  • Αγνοούνται τα αιτήματα προς ακρόαση, ακόμα και για άτομα που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα.


  • Δεν υπάρχει γιατρός για 330 κρατούμενους.


  • Δεν υπάρχει γραμματεία που να δίνει πληροφορίες και να εξυπηρετεί ανάγκες των κρατουμένων.


  • Τα ωράρια των επισκεπτηρίων αλλάζουν απρογραμμάτιστα, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να στερούνται την απαραίτητη επαφή με τον έξω κόσμο και οι συγγενείς που κάνουν ολόκληρο ταξίδι μέχρι τις απομονωμένες φυλακές να βρίσκονται προ απροόπτου και να μην μπορούν να δουν τους οικείους τους, που βρίσκονται έγκλειστοι.


  • Ο προαυλισμός λαμβάνει χώρα σε πολύ περιορισμένο χώρο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στον προαύλιο χώρο δεν υπάρχουν όργανα γυμναστικής για τον ελεύθερο χρόνο των κρατουμένων.


  • Θέρμανση υπάρχει μόνο για μία ώρα το πρωί.


  • Οι κρατούμενοι αναγκάζονται να αγοράζουν τα πάντα, ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης, που η φυλακή θα έπρεπε να παρέχει, όπως για παράδειγμα, το μαξιλάρι!


  • Στο σούπερ μάρκετ του καταστήματος δεν υπάρχει τιμοκατάλογος, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να πληρώνουν αυθαίρετες και παράνομες τιμές.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου